اولین تولید کننده کرکره های اتوماتیک فولادی در ایران
7/24 - 9:30 - 17
021-65434655

موتور ساید چیست؟ و چه تفاوتی با موتور توبلار دارد؟

موتور ساید چیست؟
موتور side موتوری می باشد که برای کرکره های اتوماتیک، سایبان برقی، سنگین و …. در مراکز و مکانهای صنعتی و پارکینهای مجتمع های مسکونی که تعداد تردد آنها زیاد بوده, مورد استفاده قرار می گیرد.

موتورهای کرکره برقی یا سایبان ساید در بسیاری از مکان ها استفاده می شود. این مدل نیرومندترین نوع موتور کرکره اتوماتیک بوده و در ساختمانهای با دهنه پارکینگ بزرگ یا تردد زیاد قابل استفاده است. ظاهر موتور ساید از نمونه پر مصرف توبلار و حتی سانترال بزرگتر بوده و با کمک زنجیر، شفت کرکره را می گرداند. درادامه فرق انواع موتور ساید سایبان را بررسی میکنیم.

به طور کلی موتورهایی که برای نصب در کرکره برقی یا سایبان عرضه شده اند شامل موتورهای سانترال ، موتور توبلار و موتور ساید هستند. معمولا از موتورهای سانترال در ایران استقبال زیادی نمی شود اما می توان گفت موتورهای توبلار و ساید بیشترین کاربرد را دارند. برای اماکنی مانند خانه های مسکونی و پارکینگ های شخصی که نیاز به درب ها یا سایه بان با ابعاد بزرگ و سنگین نیست و از طرفی تردد در این مکان ها زیاد نمی باشد ، می توان از موتورهای توبلار استفاده کرد.

از موتورهای ساید که با نام موتورهای صنعتی نیز شناخته می شوند در کارخانجات , مجتمع های تجاری و تفریحی استفاده می شود. این موتورها از  قدرت بالا ، عمر طولانی و حداقل صدا و سرعت زیاد نسبت به انواع دیگر موتورها برخوردار هستند و قابلیت کارکرد در شرایط نبود برق از مشخصه های بارز موتورهای ساید می باشد .

لازم به ذکر است که این موتورها نسبت به موتورهای توبولار گرانتر می باشد

اولین تفاوت موتورهای کرکره برقی یا سایبان در قدرت آنها می باشد. موتور ساید در قدرت 300،500،600،800 و حتی 1000 کیلوگرم تولید می شوند که در اکثر موارد حداکثر تا قدرت 600 کیلوگرم استفاده م. می شود تازگی موتورهای سبک تر که بر اساس متر مربع بوده به بازار عرضه شده تا مصرف کننده بتواند با هزینه کمتر از موتورهای ساید استفاده کند.

از مزایای این سیستم میتوان به آنبالانس (Unbalance) بودن آن اشاره نمود که طول عمر بیشتر و کارکرد بدون دردسری نسبت به سیستم های بالانس (Balance) (موتورهای MC و مرکزی) خواهد داشت و چون در آن از فنر و کاسه فنر استفاده ندارد، خرابی های ناشی از آنها از نظر شکستگی فنر و کاسه فنر نیز در این سیستم وجود ندارد و کارکرد با این سیستم لذت بخش می باشد.

 

وجود سیستم دستی به صورت جرثقیل زنجیری در هنگام قطع برق برای بالابردن کرکره برقی یا سایبان و سیستم خلاص کن در هنگام قطع برق برای پایین آوردن کرکره از دیگرمزایای این سیستم نسبت به خلاص کن سیمی در سیستم های بالانس است. زیرا در سیستم های غیر بالانس در هنگام استفاده از سیستم دستی هیچگونه نیروی غیر قابل کنترل مانند نیروی فنر رو به بالا وجود نداشته و با خلاص نمودن ، هیچ آسیبی به سیستم وارد نخواهد شد. درصورتی که در سیستم های بالانس با خلاص نمودن موتور، درب تحت تاثیر نیروی فنر ، رو به بالا حرکت می کند و حتی با وجود استاپر (Stopper) ، این نیرو باعث آسیب رساندن به مکانیزم موتور و درب خواهد شد.

این موتور می تواند در هریک از دو سمت چپ و یا راست رول کرکره برقی یا سایبان نصب شود. در موتورهای ساید تکفاز به طور معمول در سمتی که موتور نصب می شود ابعاد صفحه پلیت ۴۰×۷۰ سانتیمتر و طول بدنه استوانه موتور نیز حداکثر ۷۰ سانتیمتر می باشد. همچنین درسمت دیگر فقط یک صفحه پلیت نصب می شود که ابعاد این صفحه به طور معمول ۴۰×۴۰ سانتیمتر است.

 

موتور ساید چه ویژگی هایی دارد؟

در ادامه ویژگی ها و خصوصیات انواع موتور ساید به شرح زیر ارائه می نماییم:

1.      برخورداری از باطری اضطراری ( UPS)

2.      عدم برخورداری از محدودیت وزنی

3.      نصب آسان، راه اندازی، نگهداری و تعمیرات

4.      بدون سر و صدا

5.      وجود تمامی تجهیزات و متعلقات موتور به طور کامل در پکیج موتور

6.      بهترین انواع موتور برای مکان هایی با تردد زیاد

7.      طول عمر بالا به دلیل قرار گرفتن در کنار کرکره

8.      دارای سیستم پاراشوت برای جلوگیری از سقوط کرکره در هنگام به وجود آمدن نقص فنی

 

خلاص کن موتور ساید کرکره برقی یا سایبان چیست و چه کاربردی دارد؟
در صورت قطع برق چگونه کرکره برقی یا سایبان خود را بالا و پایین کنیم؟

ابتدا باید نوع موتور کرکره برقی یا سایبان مشخص کنید تا بتوان نحوه آزاد سازی گیربکس موتور و حرکت دستی آن را شرح داد. در این مطلب می خواهیم زنجیر خلاص کن موتور ساید کرکره برقی یا سایبان را ارائه کنیم.

 

زنجیر خلاص کن موتور ساید چیست؟

طرز کار به این صورت می باشد که یک زنجیر به انتهای موتور ساید متصل شده  که همان خلاص کن آن می باشد. اگر این زنجیر را در جهت ساعتگرد چرخانده شود نیم کرکره شروع به بالا رفتن خواهد کرد و اگر در جهت پاد ساعتگرد بچرخانیم کرکره شروع به پایین آمدن می نماید. البته گاهی این جهت معکوس بوده و به عنوان مثال ساعت گرد بچرخانیم کرکره پایین می آید و…

 

ضامن خلاص کن موتور ساید

علاوه بر زنجیر خلاص کن شرح داده شده ، در انتهای موتور یک ضامن قرار داشته که با آزاد سازی آن می توانیم کرکره را به صورت دستی سریعاً بالا و پایین کنیم. البته کار با این ضامن برای عموم چندان آسان نمی باشد و اگر از همان زنجیر استفاده متید راحت تر می باشد.

 

موتور ساید UPS چیست؟

موتور کرکره ساید UPS به طور پیش فرض مجهز به باتری بک آپ و برق اضطراری می باشد. به این ترتیب اگر برق شهری قطع شود، موتور قادر به حرکت دادن لنگه های درب می باشد و خللی در عملکرد آن مشاهده نخواهید کرد.

این موتورها به لحاظ داشتن سیستم یو پی اس دارای برد در برقی بزرگتری نسبت به مدل های بدون یو پی اس است. زیرا مدارات لازم برای کنترل درب اتوماتیک در زمان قطع برق و راه اندازی باتری بک آپ در تابلو فرمان آن قرار می گیرد.

با توجه به در نظر گرفتن قطعی های مداوم شبکه برق شهری در چند سال های اخیر، متوجه می شویم خرید موتور ساید UPS انتخابی درست برای آینده است. با این حال بهتر می باشد پیش از خرید، ابتدا با موتورهای کرکره مجهز به یو پی اس و مدل های فاقد آن به خوبی آشنا شویم و بر حسب نوع نیازتان مدل مناسب را تهیه کنید.

البته باید بدانید موتورهای بدون یو پی اس نیز در صورت قطع برق مجهز به سیستم خلاص کن دستی می باشد. به این ترتیب می توان درب را در حالت دستی قرار داده و آن را باز و بسته کرد. تجهیزات خلاص کن دستی در موتور توبولار به صورت قاب خلاص کن و در موتور ساید به صورت زنجیر خلاص کن طراحی شده است.

جک مدل بازویی برقی در درب اتوماتیک وظیفه باز کردن در را به صورت اتوماتیک انجام می دهد. برای مطالعه بیشتر در این زمینه، کارشناسان آسن کرکره مقالات جک بازویی چیست ؟ مزایا و معایب جک بازویی را به شما پیشنهاد می کنیم.

 

تفاوت موتور ساید و توبلار چیست؟

 

می توان گفت مهم ترین تفاوت بین موتور توبولار و ساید در نحوه عملکرد آنان می باشد. موتور ساید گیربکسی بوده و برای درب هایی که نیاز به حرکت مداوم دارند بسیار مناسب می باشد. ولی موتور توبولار اینطور نیست. اگر علاقه مند به دانستن کاربردها و مزایای موتو توبلار به شکل دقیق تری هستید خواندن مقاله موتور توبلار چیست؟ را به شما پیشنهاد می کنیم.

معمولا از موتور ساید برای درب های اتوماتیک و درب ریلی استفاده می نمایند و از موتور توبلا برای کرکره برقی یا سایبان ها استفاده می شود.

سیستم برق اضطراری کرکره برقی یا سایبان و و همچنین پشتیبانی از خلاص کن برای هر دوی این موتور ها فعال می باشد اما از لحاظ قیمتی موتور ساید به دلیل کارایی بالا تر کمی گران تر می باشد.

موتورهای ساید کرکره برقی یا سایبان، معمولا دارای محدودیت وزنی خاصی نمی باشند و به همین دلیل می توان از آنها برای امورات و پروژه های مختلف از آنها استفاده نمود، این در حالی است که موتورهای توبلار از این نظر دارای محدودیت می باشند.

موتورهای ساید قیمت بالاتری نسبت به موتورهای توبلار داشته، و به همین دلیل در موارد معمولی مثل مغازه ها و یا خانه ها استفاده از آنها چندان مناسب نمی باشد ولی اگر مشکلی در زمینه مادی وجود ندارد به دلیل تامین امنیت بیشتر استفاده از این درب ها توصیه شده است.

همچنین موتورهای ساید نسبت به موتورهای توبلار دارای امنیت بیشتری می باشند و به همین دلیل می توان با اطمینان از مزایای آنها استفاده نمود.

سخن پایانی
موتور ساید دارای مدل های متفاوتی می باشد. به طور مثال مدل صنعتی آن می تواند کرکره هایی تا وزن 1000 کیلوگرم را هم بالا و پایین ببرد. علاوه بر این مجهز به سیستم پاراشوت می باشد و در زمان خراب شدن کرکره برقی یا سایبان، مانع از سقوط آن خواهد شد. به همین دلیل امنیت آن بالا می باشد و از خطرات جانبی در امان می شوید.

موتور ساید بدون یو پی اس نیز مجهز به سیستم خلاص کن دستی می باشد که به کمک آن در زمان قطع برق می توانید درب را به راحتی باز و بست کنید. اما در مدل های UPS دار، دو عدد باتری بک آپ وجود داشته، که در زمان قطع برق امکان باز و بسته کردن درب را با کمک نیروی الکتریکی فراهم می کند. این مدل ها نسبت به دیگر موتورها مقداری گران قیمت تر می باشند.

 

۵
از ۵
۵ مشارکت کننده

ثبت

پیغام شما با موفقیت ارسال شد.

سبد خرید